piątek, 9 października 2009
ERZURUM 2011 - TURCJA
Za dwa lata Erzurum bedzie gospodarzem zimowej uniwersjady i cale miasto juz pomalu zaczyna zyc ta impreza - drukuje sie broszurki reklamowe, remontuje hotele, rozbudowuje obiekty sportowe. Samo miasto jest mrozne, ale z suchym, gorskim klimatem dzieki czemu dobrze znosi sie niskie temperatury. W tej chwili (kolo 20-ej) jest jakies 10C a w dzien bylo nawet i jeszcze zimniej (nie wiem, ile ale moj stroj wzbogacil sie o kalesony:). To dla nas spora zmiana po syryjskich upalach:) Jako milosnik miecha od razu pokochalem to miasto:) Serwuja tu Cag Kebab, ktorego nie znajdzie sie w wielu miejscach Turcji. Jest to kebab przygotowywany z miesa owczego, pieczony na takim niby ognisku i to w poziomie a nie jak to zwykle sie robi na pionowym ruszcie. Jak smakuje? Mmm...mlask, mlask:) Przy okazji wizyty w knajpie przdekonalem sie, ze latwo sie tego miesa wcale nie kroi:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Niby juz zamknieta historia,ale...logo musial przemycic,-)
OdpowiedzUsuńzazdroszcze tego kebaba, owcze miesko to msui byc to!
lepiej powiedz kiedy do Ciebie mozna wpasc na hiszpanskie przysmaki:)logo faktycznie az kluje po oczach
OdpowiedzUsuń